У продавницама у Аустрији биће мање светла

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 13:02

У продавницама у Аустрији биће мање светла

Трошкови за струју за продавнице у Аустрији су, због рата у Украјини, порасли за 219 одсто и 6.000 трговина услед тога ускоро би могло затворити своја врата заувек, упозорава Удружење трговаца. Фото: Pixabay/Alexas_Fotos Трговци се налазе под великим притиском да смање трошкове, због чега >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је јасно да ће ускоро бити много мање светла у продавницама, а тако и пред Божић.
Две трећине, то јест 64 одсто свих продавница неће постављати божићно осветљење, показује истраживање Удружења.
И божићно осветљење у трговачким улицама, као, на пример у Клагенфурту, биће на ограниченом простиру, а касније ће бити паљено и раније гашено.
Беч је, међутим, одлучио да „спаси“ божићну атмосферу, те ће улице познате по продавницама током предбожићног периода остати осветљени, али је потрошња струје смањена због преласка на ЛЕД сијалице.
Чак 74 одсто продавница је најавило да ће и током најхладније зиме смањити грејање и то на између 18 и 19 степени. У 63 одсто канцеларија ће температура бити само на 19 степени.
У продавницама намирница, како наводи Удружење, регали за хлађење ће бити постављени на највише могућу температуру.
Поред тога, пола сата после затварања продавница ће сваки други шоп искључити светлећу рекламу.
У 75 одсто трговина већ су све сијалице промењене на ЛЕД осветљење, а 11 одсто то има намеру да спроведе.
Republički budžet u suficitu 0,5 milijardi dinara za osam meseci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У продавницама у Аустрији биће мање светла се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.