Данас је Светски дан учитеља

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 11:58

Данас је Светски дан учитеља

Још од давне 1994. на данашњи датум прославља се Светски дан учитеља. Фото: Pexels/Pixabay Свако дете у свом животу има неколико битних фигура које му, пре или касније, знатно предодреде пут којим ће кренути, живот који ће живети, а на крају крајева и каква ће особа постати.
Добро, не >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << можемо оспорити да генетика у овим случајевима игра велику улогу, али често нас овакве какви јесмо учини и окружење у коме одрастамо.
Поред родитеља, бака, дека, породице и људи у чијем се окружењу родимо и који нас воле и пре него што начинимо први корак и изговоримо прву реч, најбитније фигуре у нашим животима свакако су учитељи.
Тим поводом јако је битно одвојити један посебан дан када ћемо се присетити њиховог значаја и одати им барем малено признање за велики допринос васпитању и образовању деце.
Светски дан установила је организација УНЕСКО (Unesco, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) чији је основни циљ да допринесе миру подржавањем сарадње између различитих нација када је реч о учитељском статусу.
Учитељи заиста имају есенцијалну улогу у друштву, међутим, многа места широм света данас су у озбиљном дефициту људи који желе да се баве овим позивом.
Разлог за то је то што се просветни радници веома често осећају немотивисано да раде у друштву где их не цене.
На овај начин, обележавајући овај битан датум, чинимо мали корак да се то промени.
Зато, честитајте данашњи празник свим просветним радницима које познајете и захвалите им се што су и даље у првим борбеним редовима за описмењавање како људи у Србији, тако и на читавој планети.
Zašto Češka želi da anektira ruski Kalinjingrad?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас је Светски дан учитеља се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.