Кипчоге оборио светски рекорд

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 16:31

Кипчоге оборио светски рекорд

Олимпијски шампион Елијуд Кипчоге поставио је светски рекорд у маратону. Фото: WikimediaCommons/Denis Barthel Елијуд Кипчоге је маратон од 42 километра истрчао за два сата, један минут и 9 секунди.
То је за чак 31 секунд боље него ли његов стари рекорд из 2018. године који је овом приликом Кенијац >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оборио.
У берлинској трци, првој без ограничења откако је почела пандемија корона вируса, данас је учествовало 45.527 тркача из 157 земаља.
Друго место заузео је Кенијац Марк Корир резултатом 2:05,58, а трећи је био Таду Абате из Етиопије са 2:06,28 сата.
У женској конкуренцији победила је Тигист Асефа из Етиопије резултатом два сата, 15 минута, 37 секунди, што је трећи најбољи резултат у историји.
Друга је била Кенијка Розмари Вандјиру са два сата и 18 минута, а трећа кроз циљ прошла је Тигист Абајечев резултатом два сата, 18 минута и три секунде.
Košarkašice Srbije poražene od Australije na Svetskom prvenstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кипчоге оборио светски рекорд се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.