Елијуд Кипчоге оборио светски рекорд у маратону

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 14:14

Елијуд Кипчоге оборио светски рекорд у маратону

Атлетичар из Кеније Елијуд Кипчоге поставио је данас нови светски рекорд у маратону пошто је у Берлину 42,195 километара истрчао за два сата, један минут и девет секунди. Фото: Танјуг/AP Photo/Christoph Soeder Кипчоге је оборио светски рекорд за 30 секунди, који је такође био у његовом власништву.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Кенијац је 16. септембра 2018. године победио на Берлинском маратону, пошто је тада остварио резултат од два сата, минут и 39 секунди.
Друго место на овогодишњем Берлинском маратону освојио је Кенијац Марк Корир (2:05.58), док је трећи био Таду Абате из Етиопије (2:06.28).
У женској конкуренцији најбржа је била Тигист Асефа из Етиопије, која је остварила време од два сата, 15 минута и 37 секунди.
На овогодишњем Берлинском маратону учествовало је више од 45.000 атлетичара.
Barselona želi da vrati Mesija na kraju sezone

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Елијуд Кипчоге оборио светски рекорд у маратону се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.