Izvor: RTS, 24.Jun.2024, 06:06

Нетанјаху: Део снага пребацујемо на север земље; Хезболах преузео одговорност за напад уз границу са Либаном

Сукоб Израела и Хамаса – 262. дан. Наставља се сукоб око границе Либана и Израела. Током ноћи су авиони израелских снага погодили постројења Хезболаха у јужном Либану, саопштава ИДФ. Палестинска "ВАФА" саопштава да су два медицинска радника погинула у удару израелских >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трупа на болницу у Гази. Жозеп Борељ је изјавио да је сукоб на Блиском истоку на ивици ширења.
Премијер Израела Бењамин Нетанјаху рекао је у интервјуу за локалну телевизију да се фаза интензивне борбе против Хамаса завршава, али да се рат неће окончати док та исламистичка група не буде више имала контролу над Појасом Газе.
Хезболах је преузео одговорност за напад дроном на северу Израела. У саопштењу се наводи да је лансирано неколико дронова напуњених експлозивом ка израелској војној бази 10 километара од границе.
Најмање осам Палестинаца је погинуло у израелском ваздушном нападу на центар за обуку УН у Гази, који је коришћен за дистрибуцију хуманитарне помоћи, пренео је Ројтерс сведочења очевидаца. Израелска војска се није огласила о нападу.
Министарство здравља у Гази саопштило је да је од 7. октобра у Појасу Газе погинуло 37.598 Палестинаца, а да су рањена 86.032.
Број израелских војника погинулих од почетка сукоба са Хамасом у Појасу Газе порастао је на 315.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.