Izvor: RTS, 21.Jun.2024, 07:13

Напад дроновима на Краснодар, пожар у рафинерији; Пентагон: Употреба оружја из САД није ограничена на Харков

Рат у Украјини – 849. дан. У нападу дроновима на рафинерију и више објеката у Краснодарској области Русије повређено је неколико особа. Пентагон је саопштио да Украјина може да користи оружје које је испоручила Америка како би гађала руске снаге које нападају украјинске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << трупе било где преко границе са Русијом.
Рат у Украјини ушао је у 849. дан. Не престају борбе на истоку земље. Поново је гађан Харков, али није забележена већа материјална штета.
Председник Русије Владимир Путин рекао је да Русија разматра промене доктрине у коришћењу нуклеарног оружја.
Генералштаб Украјине наводи да је на фронту током јучерашњег дана било више од 47 борбених окршаја са руским трупама на Покровском правцу.
Румунски Врховни савет одбране одобрио је слање одбрамбеног система "патриот" Украјини, али уз услов да се наставе преговори са њеним савезницима у НАТО, а посебно САД, о испоруци Румунији "сличног или еквивалентног система".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.