Izvor: RTS, 20.Apr.2024, 13:18

Ђорђе Микетић искључен из странке Заједно

Странка Заједно је касно синоћ донела одлуку о престанку рада Иницијативног одбора за град Београд. Ђорђе Микетећ, који се налазио на челу Иницијативног одбора, искључен је из странке.
Заједно је претходно одлучила да не учествује на изборима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који су расписани за 2. јун 2024. године. 
"Понављамо да странка ЗАЈЕДНО чврсто остаје при усаглашеној одлуци коалиције СПН, коалиције НАДА и Прогласа, потписаној 9.марта, да је потребно испунити минимум услова да би се изашло на изборе и последњој иницијативи ових ентитета, да се у складу са предложеним Уставним законом, сви локални избори одрже на јесен, како би се могле усвојити и применити препоруке ОДИХР-а", наводи се у саопштењу.
Заједно захтева да НСРС усвоји Уставни закон, у тексту који је предложен једногласном одлуком Прогласа и сваке од странака које чине коалиције СПН и НАДА.
"Kако је Ђорђе Микетић донео одлуку да, противно одлуци странке, изађе на предстојеће изборе, његова политика је суштински супротна политици странке у овом кључном питању. Поштујући право свакога да има своје уверење о томе како је најцелисходније борити се за интересе грађана, Заједно је одлуком о искључењу констатовала да не постоји могућност да Микетић настави своју политичку активнст у оквиру странке", наводи се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.