Умрла глумица Марија Шнајдер

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2011, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Умрла глумица Марија Шнајдер

ПАРИЗ -

Француска глумица Марија Шнајдер преминула је јутрос у 58. години од рака у једној париској болници, пише француски лист "Паризијен".

Остаће запамћена по улози у култном филму Бернарда Бертолучија "Последњи танго у Паризу" из 1972. године у којем је играла поред >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Марлона Бранда. Филм је због експлицитних сцена секса изазвао бурну контроверзу у време када је први пут приказан.

Марија Шнајдер је глумила и у многим другим остварењима као што су "Професија: репортер" (1974) Микеланђела Антонионија и "Бејбиситерка" (1975) Ренеа Клемана.

Последњи филм у којем је играла је "Клијенткиња" (2008) Жозијане Баласко.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.