Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 21:30

Амбасадор Роде: Немачка повећава број војника у мисији Кфора

Немачки амбасадор у Приштини Јерн Роде саопштио је да су "пионири немачке војске" стигли на Косово и Метохију да припреме терен за нови контингент Кфора.
Јерн Роде рекао је да Немачка наставља да повећава број својих војника у оквиру мисије КФОР-а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на Косову и Метохији.
''Као први корак ка већем војном присуству на терену, пионири оружаних снага Бундесвара стигли су јуче на Косово да припреме терен за долазак наредног контингента КФОР-а'', написао је Роде на свом налогу на мрежи Икс.
Раније данас Општински одбор за безбедност у заједници општине Штрпце затражио је појачано присуство тзв. косовске полиције и Кфора, али и превентивно деловање надлежних институција како се инциденти попут оног, који се догодио током викенда у Доњој Битињи, не би понављали.
У селу Доња Битиња, 9. марта је једно лице албанске националности пуцало из ватреног оружја и као претњу положило надгробни венац на кућу једног од мештана овог села.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.