Izvor: RTS, 12.Mar.2024, 16:49

Ухапшен осумњичени да је бушилицом убио супругу у Новом Саду, заштитник грађана тражи од МУП-а извештај

Новосадска полиција је ухапсила мушкарца осумњиченог да је ударцима бушилицом убио супругу, саопштио је МУП. Заштитник грађана покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полова и Министарства унутрашњих послова.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Н. Т. (1969) из овог града, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело тешко убиство.
Сумња се да је он јуче у породичној кући, ударцима бушилицом, усмртио своју педесеттрогодишњу супругу, саопштио је МУП.
Oсумњичени је затим скочио са Темеринског моста, али су га припадници рибочуварске службе и полиције извукли из воде.
Одређено му је задржавање до 48 сати и биће приведен, уз кривичну пријаву, вишем јавном тужиоцу у Новом Саду, наведено је у саопштењу.
Заштитник грађана контролише рад Покрајинског секретаријата и МУП-а Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, на основу медијских информација да је у Новом Саду на свиреп начин муж убио супругу а онда покушао самоубиство, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарства унутрашњих послова.
Од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова заштитник грађана тражи да у року од 15 дана изврши надзор над стручним радом Центра за социјални рад Града Новог Сада у овом случају, посебно у вези са евентуалним ранијим пријавама за партнерско насиље и мерама које су предузете ради заштите жртве.
Заштитник грађана од Министарства унутрашњих послова тражи да му у истом року достави детаљан извештај о поступању надлежне полицијске управе у конкретном случају, са посебним освртом на активности које су спровели полицијски службеници у овом случају и на оствареној сарадњи са ЦСР, тужилаштвом и другим органима по евентуалним ранијим пријавама партнерског насиља, као и да ли је такво поступање полиције било у складу са обавезама прописаним Законом о спречавању насиља у породици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.