Izvor: RTS, 09.Mar.2024, 06:59

Гранатирани Одеса, Херсон и насеља у Доњецкој области; Москва тражи седницу СБ УН

Рат у Украјини – 745. дан. Неколико цивила погинуло је у нападима на Криви Рог, Херсон, Никопољ и насеља у Доњецкој области, док је гранатирана и Одеса, саопштио је Кијев. Москва наводи да је одбијено седам контраофанзива у последња 24 сата. Кремљ је затражио седницу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << СБ УН о Украјини због, како истиче, неодговорних европских политичара који желе да изазову проширивање украјинског сукоба. САД су се крајем 2022. године припремиле за случај да Русија изврши нуклеарне ударе на Украјину.
Украјина ће у наредна два месеца добити шест милијарди евра од Европске уније у оквиру четворогодишњег кредита за Украјину, изјавио је украјински премијер Денис Шмигаљ.
Украјински председник састао се са турским колегом у Истанбулу где су говорили о рату у Украјини. Реџеп Тајип Ердоган је том приликом рекао да је Турска спремна да буде домаћин мировног самита Русије и Украјине.
Руска ПВО оборила је 15 дронова изнад Белгородске, Волгоградске и Курске области. За то време Кијев извештава о масовним руским нападима дроновима на Одесу.
Амбасада Сједињених Америчких Држава у Русији позвала је претходног дана сународнике да избегавају велика окупљања у наредних 48 сати због претње терористичких напада екстремиста на руску престоницу Москву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.