Izvor: RTS, 08.Mar.2024, 09:02

Авиону отпала гума након полетања, снимак се проширио друштвеним мрежама

Авион "боинг 777-200" компаније "Јунајтед ерлајнс" слетео је на Међународни аеродром у Лос Анђелесу у четвртак поподне након што му је отпала гума после полетања, рекао је портпарол компаније.
Лет УАЛ35 од Сан Франциска до Осаке преусмерен је за Лос >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Анђелес након што му је отпала гума. Федерална управа за ваздухопловство истражује инцидент.

Авион је безбедно слетео у Лос Анђелес око 13.30, а авио-компанија је припремила нови авион за путнике за наставак путовања у Јапан, рекао је портпарол "Јунајтед ерлајнса".
 
"Боинг 777-200", који може да превози 249 људи, има шест гума на свакој од два главна подупирача стајног трапа и дизајниран је да безбедно слети са гумама које недостају или су оштећене, наводи "Јунајтед ерлајнс".
На друштвеним мрежама појавио се и снимак инцидента, односно тренутка када је авиону непосредно после полетања отпала гума.
Остаци гуме слетели су на паркинг за запослене на Међународном аеродрому у Сан Франциску, оштетивши неколико возила. Повређених није било.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.