Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 09:59

Брнабић у Букурешту са председником Румуније, учествује и на Конгресу ЕПП-а

Председница Владе Ана Брнабић борави у Букурешту, где ће вечерас имати билатерлани састанак са председником Румуније Клаусом Јоханисом.
Ана Брнабић ће учествовати и на Конгресу Европске народне партије (ЕПП), који се данас и сутра одржава у Букурешту. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Конгрес махом окупља све шефове држава – председнике и председнике Влада.

Европска народна партија ЕПП је највећа породица партија у Европи и најбројнија групација у Европском парламенту. Српска напредна странка је придружена чланица Европске народне партије.
Домаћини овогодишњег конгреса ЕПП-а су румунска Национална либерална партија, председник Европске народне партије Манфред Вебер и генерални секретар ЕПП-а Танасис Баколас. Циљ конгреса је, како су навели организатори, окупљање политичке породице како би још једном потврдили своје политичке вредности и принципе.

Фокус Конгреса ЕПП ове године јесу припреме за изборе за Европски парламент у јуну, усвајање манифеста Европске народне партије, као и избор кандидата странке за председника Европске комисије.
Конгрес у Букурешту окупиће близу 2.000 уцесника из више од 40 земаља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.