Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 15:38

Амбасаде Квинте: Поздрављамо прихватање Вучића да спроведе препоруке ОДИХР-а

Aмбасаде Немачке, Француске, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Америчких Држава у Београду саопштиле су да поздрављају "прихватање председника Александра Вучића да спроведе препоруке ОДИХР-a".
"Поздрављамо прихватање председника Вучића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да спроведе препоруке ОДИХР- а и стога очекујемо да Влада Србије затражи помоћ ОДИХР-а, уз подршку других релевантних институција, како би се обезбедила ефикасна и целовита примена датих препорука и постигао осетан напредак пре предстојећих пролећних избора", наводи се у заједничком саопштењу амбасада.
Председник Вучић раније је позвао Владу Србије да уважи препоруке ОДИХР-а, додавши да је важно то што су из ОДИХР-а "на јасан начин ставили до знања са каквим лажима, инсинуацијама и бесмислицама смо се суочавали у претходна два и по месеца".
Он је истакао да је објављивањем извештаја ОДИХР-а постало јасно да су тврдње о крађи на изборима пале у воду.
Канцеларија ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) објавила је 28. фебруара финални извештај о изборима у Србији, који су одржани 17. децембра прошле године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.