Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 17:46

Председник Вучић дочекао у Палати "Србија" председника Централноафричке Републике

Председник Србије Александар Вучић дочекао је испред Палате "Србија" председника Централноафричке Републике Фостена Арканжа Туадеру.
Председник ЦАР дочекан је уз највише државне почасти, црвени тепих, интонирање химни две земље и почасни строј >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Гарде. Након дочека уследио је тет-а-тет састанак Вучића и Туадера.
Вучић је на Инстаграм профилу написао да је уверен да ова посета отвара ново поглавље у односима две земље.
"Разговараћемо о свеобухватном ширењу сарадње, пре свега имајући у виду огромне неискоришћене потенцијале у сфери рударства, енергетике и одбране, али и у другим областима у којима се отварају знатне могућности за раст и развој кроз заједничке пројекте и партнерства", написао је председник Србије.

Планирани су и пленарни разговори делегација две земље предвођени председником Вучићем и председником Централноафричке Републике, након чега ће бити потписани билатерални докуменат уз присуство двојице председника.
Министар спољних послова Ивица Дачић дочекао је у среду председника Централноафричке Републике који борави у званичној посети Србији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.