Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 17:15

Новчане казне за Албанце који су претили и узнемиравали српске дечаке

Полиција у Грачаници казнила је новчано за ремећење јавног реда и мира два Албанца пошто су признали да су изазвали инцидент, али одбили су да признају да су групи српских дечака у Лапљем Селу претили ножем, терали их да узвикују "Тачи председник" и вређали председника >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије.
Полиција их је претходно идентификовала и привела. Ради се о Албанцима из Јањева.
Саслушани су у станици полиције у Грачаници и онда пуштени кући уз изречену новчану казну за ремећење јавног реда и мира.
У станици полиције у Грачаници РТС-у је речено да су током саслушања изјавили “да им није била намера да угрозе животе српских младића и да су негирали да су претили српским малолетницима и да су их вређали”.
Два Албанца пресрела су аутомобилом групу од петорице српских малолетника у Лапљем Селу код Грачанице у петак увече и уз псовке и претње ножем, од деце су тражили да кажу да је њихов председник Хашим Тачи, те да председника Србије називају погрдним именима.
Од тада су Албанци били у бекству.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.