Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 01:41

Лекарски извештај о Бајденовом здрављу: Председник САД у доброј форми, способан да успешно обавља дужности

Амерички председник Џозеф Бајден је и даље у доброј форми за обављање своје дужности и способан да у потпуности испуњава све одговорности без изузетка и без прилагођавања, наводи се у извештају лекара након годишњег систематског прегледа Бајдена у војној болници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Волтер Рид у Мериленду.
У меморандуму који је објавила прес служба Беле куће, каже се да је Бајден "здрав, активан, робустан мушкарац од 81 годину, који је и даље способан да успешно обавља дужности председника, што се поред осталог односи и на дужности шефа државе и врховног команданта".
Бајденов лекар Кевин О'Конор наводи у извештају "стабилна и добро контролисана" медицинска стања америчког председника, међу којима су "опструктивна апнеја у сну, сезонске алергије, спинални артритис и сензорна периферна неуропатија стопала".
"Председник се осећа добро и овогодишњи преглед није указао на нове проблеме. И даље је способан за дужност и у потпуности извршава све своје одговорности без икаквих изузећа или прилагођавања", рекао је О'Конор, преноси Индепендент.
Бајден је раније данас рекао да се резултати његовог овогодишњег систематског прегледа не разликују од прошлогодишњих.
Бајден је по повратку у Белу кућу из болнице Волтер Рид, у шали рекао да доктори мисле да "изгледа превише младо".  
"Ништа није другачије него прошле године. Све је сјајно", рекао је Бајден.
Бајден (81) се подвргава годишњим физичким прегледима откако је постао председник Сједињених Америчких Држава.
Бајденови критичари затражили су већу транспарентност од Беле куће када је реч о његовом здрављу, физичком и менталном, након недавног извештаја специјалног тужиоца Роберта Хура у којем се, између осталог, наводи да је амерички председник "добронамерни старији човек са лошим памћењем".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.