Izvor: RTS, 28.Feb.2024, 10:17

Јавни час испред "Рибникара"

Након што је пронађен нож код ученика Основне школе "Владислав Рибникар", родитељи и ученици окупили су се испред улаза школе у Улици краља Милутина. Одржали су јавни час. Веран Матић, председник Фонда Б92, рекао је за РТС да су ђаци изашли како би исказали свој протест >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јер је прошле недеље откривен нож код ученика. Матић је рекао да је то други пут за месец дана да је код истог ученика пронађен нож.
Веран Матић рекао је за РТС да се испред Основне школе "Владислав Рибникар" одржава јавни час, као и да су ђаци изашли да би исказали протест јер је прошле недеље откривен нож код ученика, али и како би обележили међународни дан борбе против вршњачког насиља.

"То се десило други пут за месец дана да је код истог ученика пронађен нож, други пут је реаговано. Родитељи нису задовољни јер нису добили писано обећање да ће ученик код кога је пронађен нож, пратити наставу онлајн", рекао је Матић, који је присутан на скупу.
"Потребна ургентна реакција" Матић је подсетио да је пре неколико месеци дечак, млађи од 14 година, избо ножем и убио свог друга са 37 убода.
Према његовим речима, нож се све чешће користи, убијен је младић ножем прошле недеље, а то су све упозорења на која хитно мора да се реагује.
"То су упозорења која у свакој школи морају ургентно бити решавана како не бисмо долазили у ситуацију да се продужава траума код ђака", истиче Матић, оцењујући да је реч о најпозитивнијем сусрету испред "Рибникара" од 3. маја до данас.
Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да се још спроводи истрага о томе како се у ранцу једног од ученика нашао нож и да ће јавност бити упозната са информацијама када се буде утврдила истина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.