Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 23:20

Вучић: Хрватски министар се брутално меша у унутрашње ствари Србије, лаже и вређа српски народ

Председник Србије Александар Вучић реаговао је на изјаву хрватског министра вањских послова Гордана Грлић-Радмана који је рекао да Вучић "мора одлучити на којем ће столцу сједити".
Председник Вучић је навео да се хрватски министар не само брутално >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меша у унутрашње ствари Србије, већ "по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије".
"Грлић-Радман је једно у праву, можда сам ја нечији трабант, можда и wартбург, можда и Фића, али никада нисам био ничији потрчко и слуга, што се за Грлић-Радмана не може рећи. Да не идем далеко у прошлост, било би сувише болно", написао је Вучић на Инстаграм налогу @buducnostsrbijeav.
Вучић је у одвојеној објави навео и шта је све Грлић Радман рекао у интервјуу за хрватску телевизију Н1 о Србији.
"Што се тиче Србије, једно су грађани, а друго је Вучић и његова политика која мора одлучити на којем ће столцу сједити, неудобно је сједити на два столца. Он не би требао имати велику дилему. Вучић може бити трабант и сателит Русије, али неће се допустити утјецај Руса или други малигни утјецаји који би нарушили стабилност Западног Балкана", рекао је Грлић Радман.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.