Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 20:16

Преминуо новинар Михаило Блечић

Вишегодишњи новинар и члан Удружења новинара Србије (УНС) Михаило Блечић преминуо је у Београду у 87. години, објавило је ово удружење.
Михаило Блечић је рођен 9. августа 1937. године у Сељанима у Пиви, у Црној Гори, где је завршио основну школу и гимназију.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Новинарством се бавио од 1954. године, када је активно учествовао у покретању и уређивању Листа младих, гласила омладине Београда. Од 1951. године радио је у НИН-у као друштвени хроничар и сарадник у рубрици "Култура", а као слободан репортер сарађивао је и са листом Базар.
Блечић је био новинар и у ТВ ревији и Партизановом вјеснику, а био је и водитељ ТВ емисије "Рам за неколико поза" на РТС-у.
Био је главни уредник часописа Народни живот и уредник издавачке куће "Политика".
Осим што је био новинар, био је и истакнути писац и сценариста.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.