Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 15:37

Ђукић Дејановић у "Рибникару": Све је предузето да се не догоди било какав инцидент

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић посетила је ОШ "Владислав Рибникар", након што је ученик 8. разреда унео нож у школу. Савесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације, рекла је министарка. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Министарка Ђукић Дејановић је изјавила да нема никакве опасности по ученике, да су сви безбедни и да су школски полицајац, ђаци који су приметили нож у ранцу једног ученика, као и директор, брзо реаговали, саопштило је Мнистарство просвете.
"Савесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације. У циљу осигурања безбедности, управа школа је обавестила родитеље ученика и ученица о догађају и предузела мере за осигурање безбедности. Полиција води истрагу, а школа ће у оквиру својих надлежности спровести прописане мере у односу на све ученике школе које је ова ситуација додатно узнемирила и којима је потребна подршка да је превазиђу осећај несигурности”, рекла је министарка.
Она је нагласила да ова ситуација и начин на који су реаговали ученици и школски полицајац, показује колико је важна превентива, едукација о заштити од насиља и колико су важна јасна правила поступања у оваквим ситуацијама. 
Министарка Ђукић Дејановић је додала да се настава у поподневној смени уобичајено реализује.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.