Путин лети на највећем суперсоничном авиону на свету

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 14:43

Путин лети на највећем суперсоничном авиону на свету

Председник Русије Владимир Путин стигао је на писту фабрике авиона „С.П. Горбунова“ у Казању где ће се укрцати на модернизовани стратешки носач ракета Ту-160М. Фото: Танјуг/Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Путинов лет авионом који називају „бели лабуд“ трајаће 40 минута. На питање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о рути, портпарол Кремља Дмитриј Песков одговорио је да је то војна тајна, преноси РИА Новости.
Ту-160М је модернизована верзија авиона Ту-160, намењена за гађање важних циљева нуклеарним и конвенционалним оружјем, додаје Спутњик. То је највећа суперсонична летелица у историји војне авијације и најтежи борбени авион на свету.
Poljoprivrednici iz 10 evropskih zemalja protestuju duž čeških granica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин лети на највећем суперсоничном авиону на свету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.