Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 15:51

Путин Додику: Република Српска је пријатељ Русије

Република Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију, поручио је председник Владимир Путин у разговору с председником Републике Српске Милорадом Додиком у Казању. Додик је истакао да Република Српска одбија да се придружи санкцијама Русији и да неће у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << НАТО.
Председник Републике Српске Милорад Додик састао се у Казању, током посете Руској Федерацији, са председником Русије Владимиром Путином.

Путин је истакао да зна да ситуација у Српској није једноставна и да је Русија спремна да разговара о том питању.
"Захвални смо вам на томе што одржавате односе са Русијом. Радићемо још више на нашим добрим односима и увек сте добродошли у Руску Федерацију", истакао је Путин.
Руски лидер се захвалио Додику што је у својству почасног госта стигао на отварање "Игара будућности" у Казању.
"Искрено да вам кажем, не знам како ће то све изгледати. У сваком случају 'Игре будућности' су леп догађај и нама је веома драго да видимо наше пријатеље из Републике Српске", рекао је Путин.
Додао је да ће и ова посета делегације Српске и Додика дати допринос међусобној сарадњи.
"И ми ћемо моћи искористити и разматрати билатералне односе у различитим правцима", навео је руски председник.
Додик: Oдбијамо било какву могућност да се придружимо санкцијама "Потврђујемо добро односе које Српска има и гаји према руској држави и према вама. Они што ми радимо у садашњим околностима, одбијамо било какву могућност да се придружимо санкцијама Запада према Русији", поручио је Додик у разговору с Путином.
Истакао је да Запад жели да издејствује то сваки дан. "Поготово без оклијевања одбијамо да се придружмио чланству у НАТО-u", изричит је Додик.
Истакао је да су Срби два пута бомбардовани, Српска једном, Србија други пут.
Додик је рекао да Српска има одличне односе са председником Србије Александром Вучићем и премијером Мађарске Виктором Орбаном.
Иначе, Владимир Путин уручио је Милораду Додику данас у Казању Орден Александра Невског.
Додик је одликован за велики допринос развијању сарадње Русије и БиХ и јачању партнерства са Републиком Српском.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.