Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 09:55

Мигранти повређени у тешкој несрећи код Прешева у стабилном стању

Након јучерашње несреће код Прешева у болници у Врању задржано је шесторо лакше повређених. Лекари наводе да су стабилно, али да се мора пратити њихово стање. Двоје тешко повређених са повредама грудног коша и бешике смештени су у УКЦ Ниш. И њихово опште стање је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стабилно.
После несреће у којој је, на путу близу Прешева, погинуло троје миграната, а повређено 12 особа, ухапшен је возач путничког аутомобила у којем су били мигранти, због сумње на кријумчарење људи. Повређени су смештени у болнице у Нишу и Врању.
Шесторо лакше повређених смештено је у Здравственом центру Врање и стабилно су, али се њихово стање мора пратити.
Др Саша Ђорђевић, директор Здравственог центра Врање, рекао је за РТС да се два пацијента налазе на одељењу хирургије са лакшим телесним повредама.
"Код једног пацијента имамо суспектну фрактуру вратних пршљенова и потребна је и даља интензивна нега и праћење. Остала четири пацијента се налазе у ургентним стањима где су у току и даље инвестигације, дијагностичке процедуре, консултативни прегледи и они су у стабилном општем стању", навео је др Ђорђевић.
Истакао је да је двоје пацијената због тешких телесних повреда послато на Универзитетски клинички центар Ниш.
"Овде је урађена торакоцентеза, што се тиче грудне хирургије и ту је стабилно опште стање. Руптура бешике сама по себи је једно опасно, али када се збрине на време није угрожавајуће стање за пацијента, тако да очекујемо да ће све бити у реду са пацијентима који су у Нишу", рекао је др Ђорђевић.
Јуче је, након збрињавања, отпуштено шест особа које су смештене у прихватним центрима у Бујановцу и Прешеву где им је пружена психосоцијална помоћ због траума које су задобили.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.