Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 15:30

Вучић захвалио Токајеву на привржености поштовању међународног права

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са својим казахстанским колегом Kазахстана Kасимом Жомартом Токајевим и том приликом захвалио Kазахстану на принципијелном ставу у погледу територијалног интегритета Србије и истакао узајамну приврженост >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поштовању норми међународног јавног права, саопштила је прес-служба председника.
Kако се наводи, два председника разговарала су и о свим питањима од значаја за обе земље, а посебно о билатералним и економским односима, сарадњи у областима енергетике, инфраструктуре, војне индустрије и пољопривреде, као и о актуелној геополитичкој ситуацији.
Током разговора, договорено је да седница Мешовитог комитета за сарадњу буде одржана у најскоријем року, како би се додатно конкретизовала сарадња у областима од заједничког интереса.
Једна од тема била је Експо 2027, а посебно потенцијал за сарадњу на великим пројектима који ће додатно допринети брзом развоју наше земље, наводи се у саопштењу.
Вучић је истакао да је Србија посебно заинтересована за искуства Kазахстана у организацији те изложбе, имајући у виду да је Експо у Астани поставио нове стандарде у конципирању и реализацији овако комплексног и престижног догађаја.
Вучић је нагласио да Србија придаје велики значај стратешком партнерству са Kазахстаном и потврдио посвећеност даљем јачању политичких, економских и културних веза између двеју земаља, као и спремност за проактивну сарадњу на различитим нивоима, у циљу додатног унапређења заједничких интереса и циљева.
У том контексту, двојица лидера разговарали су о огромним потенцијалима за улагање компанија из Kазахстана у Србији, као и за ширење сарадње у областима од обостраног интереса, као што су инфраструктура, војна индустрија и пољопривреда.
Вучић је поновио позив председнику Токајеву да посети Србију током ове године, чиме би нашој земљи учинио велику част и дао нови замах односима двеју земаља, закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.