Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 15:04

Продужен притвор осумњиченом за за масовно убиство код Младеновца

Виши суд у Смедереву продужио је за још 30 дана притвор У. Б., осумњиченом да је 4. маја прошле године у селима Дубона и Мало Орашје убио девет, а ранио 12 особа.
Притвор је продужен и његовом оцу Р. Б., ујаку Г. Г. и брату од ујака Б. Г., речено је Танјугу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Вишем суду у Смедереву.
Како су прецизирали, притвор им је продужен претходне недеље и може да траје најдуже до 8. марта.
Виши суд у Смедереву, крајем јануара донео је решење о потврђивању оптужнице против осумњичених, а на које решење одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.
Овај суд се огласио месно ненадлежним у односу на оптужене Г. Г. и Б. Г. из Вињишта, односно ујака и брата оптуженог за масакр, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу, па ће по правоснажности оптужнице доставити списе предмета.
Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу против њих подигло, 18. октобра, али због штрајка радника Јавног предузећа Поште Србије, оптужница није уручена свим лицима.
У. Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним делима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.
Његовом оцу Р. Б. стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности.
Истрагом је утврђено да је Р.  Б. у кући у којој је живео неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите делове за оружје.
Г. Г. и Б. Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.
У. Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота девет људи, од којих је двоје било малолетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.