Izvor: RTS, 18.Feb.2024, 12:13

Вучић: У овом тренутку ми имамо већину за Београд

У овом тренутку ми имамо већину за Београд, која је више него легална чак и легитимна, рекао је председник Србије Александар Вучић. Председник је рекао да је боље да немају власт него да постоји и најмања сумња да је вољѕа бирача украдена.
Председник >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије Александар Вучић рекао је да његова странка може да формира већину у Скупштини Београда али да ће сачекати 2. или 3. март да види да ли ће она и бити формирана.
"У овом тренутку ми имамо већину за Београд, која је више него легална, чак и легитимна, али то није апсолутни легитимитет. Ја не желим да ми будемо лопови који краду бирачку вољу, као што су други украли 2008. године. Суштина је, боље је да немамо власт него да буде и најмања сумња да је украдена", нагласио је Вучић.
Каже да мисли да је фер да се председник тако понаша.
"Сачекаћемо до 2.-3.марта да видимо да ли имамо већину, ако не идемо на нове изборе", рекао је Вучић.
Каже да је о томе разговарао са Милошем Вучевићем,  Аном Врнабић и Александром  Шапићем, а да је желео да разговарам и са Несторовићем, али да они не желе да разговарају.
"Мислим да се не понашају одговорно, али то је њихов избор. То вам је партијско-лична калкулација, имаћемо још 2-3 месеца кампање и исто толико до конституисања. А шта ћемо ако будемо опет имали исто, јел то рационално. То нема никаквог смисла. Ево узмимо да прођу боље, моје потање је какве то везе има са грађанима, шта сте урадили за њих", упитао је Вучић.
Оценио је данас да ће позиција Београда у односу на Москву бити тежа после смрти руског опозиционог лидера и да ситуацију треба посматрати у контексту руског напредовања у Украјини и америчких председничких избора, али је одбацио могућност увођења санкција Русији. 
Смрт Наваљног је "још једна искра", а у Минхену смо видели навијачки приступ, пребрајање и сабирање како да се победи непријатељ, а не дугорочни поглед у будућност, рекао је Вучић за ТВ Прва после повратка са Минхенске безбедносне конференције.
Вучић је нагласио да је убио "ужаснут" када је чуо вест о смрти Наваљног, оценивши како Срби воле имају "навијачки став" и прихватају све што им се допада, а све друго одбацују.
Није сад питање притиска да ли да уведмо санкције Русији, знају људи да то није могуће, рекао је Вучић.
Ми морамо да будемо фокусирани на циљеве које смо себи поставили са планом развоја до 2027. године. То је толико озбиљан план и програм и не сме да буде ни једног дана заборављен. Морамо да радимо вредно да бисмо га испунили, да привлачимо инвеститоре, подстичемо домаћи предузетнички дух, а а да не повећавмо стопу јавног дуга у брутонационалном дохотку.
Све то морамо да радимо, а да обезбедимо и сигурност, стабилност и мир, рекао је Вучић. 
Говорећи о економији, рекао је да она напредује, а да би наставила убрзаним темпом она мора да обезбеди политичку основу, а то су мир, стабилност, сигурност, "зато нам је нанело велику штету то што су неки водили хајку против сопствене земље".
Вучић је рекао да је Србија прва по нивоу страних директних инвестиција на Западном Балкану у периоду од три године.
"Имамо 62 одсто укупних инвестиција Западног Балкана, 52 одсто укупног бруто домаћег производа, 55,5 одсто укупног извоза, сви то знају и зато је Србија важна", рекао је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.