Izvor: RTS, 18.Feb.2024, 07:51

Условна слобода за Таксина Шинаватру

Бивши тајландски премијер Таксин Шинаватра пуштен је из притвора на условну слободу, потврдио је његов адвокат. Из болнице, у којој је провео последњих шест месеци, отишао је кући.
Таксин Шинаватра (74) је рано ујутру напустио затворску болницу, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у којој се налазио од августа, јавља Ројтерс.
Поступак условног отпуста је завршен и бивши тајландски премијер је пуштен из притвора, потврдио је његов адвокат.
Најпознатији премијер Тајланда, милионер Таксин Шинаватра спроведен је на служење затворске казне по повратку у земљу, у августу прошле године.
Шеф чувене политичке династије и бивши власник фудбалског клуба Манчестер Сити био је премијер од 2001. до 2006., када је на Тајланду извршен војни удар, док је он био у Њујорку на састанку УН.
Шинаватра је побегао у иностранство 2008. како би избегао затворску казну за злоупотребу положаја, две године након што га је војска свргнула са власти због оптужби за корупцију и нелојалност монархији, што је он оштро демантовао.
Крајем августа 2023. вратио се у земљу и одмах је одведен у затвор на служење осмогодишње казне, да би већ прве ноћи био пребачен у болницу.
Затворска казна покрива три различита случаја за злоупотребу положаја и малверзације, незаконито давање наредбе државној банци да изда инострани кредит и незаконито држање акција преко номинованих лица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.