Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 09:42

Пуцњава прекинула славље Канзас Ситија – међу рањенима и деца, медији преносе да су навијачи савладали нападача

Једна особа је убијена, а 21 рањена у пуцњави која се догодила на дочеку победника Супербоула у Канзас Ситију у држави Мисури. Троје повређених у критичном стању. Међу рањенима и деца. Медији преносе да су навијачи савладали нападача. Полиција ради на истрази. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Славље око милион људи у центру Канзас Ситија и прославу титуле Супербоула прекинула је пуцњава.
Власти и даље раде на утврђивању укупног броја жртава, каже шефица полиције Канзас Ситија Стејси Грејвс.
Троје рањених је у критичном стању, навели су из болнице.
Међу рањенима има и деце. Дечја болница примила је једанаесторо деце узраста од 6 до 15 година. Деветоро деце има ране од ватреног оружја, али нико од њих није у критичном стању, рекла је портпаролка болнице.
Деца су дошла да виде своје спортске идоле, након што су школе у Канзас Ситију отказале наставу како би ученицима омогућили да присуствују прослави.
Особа која је убијена није званично идентификована, али је локална радио станица ККФИ на Фејсбуку објавила да је жртва Лиса Лопез, једна од водитељки те станице.
Медији: Навијачи савладали нападача Амерички медији објавили су снимак која приказује како се у стампеду који је настао након пуцњаве неколико навијача бацило на једног од осумњичених нападача, као и да су га зауставили.
Полиција потврђује да су три особе приведене на саслушања.
"Радимо на томе да утврдимо да ли је један од тројице онај који је био на снимку где су навијачи помагали полицији", наводе из полиције.
Полиција: Истражујемо да ли је напад акт тероризма Играчи Канзас Ситија су још увек били на позорници победничког митинга када су одјекнули први хици и настао општи метеж. Сви чланови клуба су добро.
Више од 800 полицајаца већ је било на месту догађаја како би обезбеђивали параду.
Извор из полиције рекао је за Си-Би-Ес да је пуцњава, према првим истрагама, била резултат свађе која је прерасла у насиље. Наводе да ништа не указује да је реч о акту тероризма, али да у овој фази истраге не искључују ни то као могућност.
Полиција је отворила посебну телефонску линију и замолила све сведоке који имају информације да их контактирају.
Градоначелник Канзас Ситија, који је присуствовао прослави, поручио је да му је сломљено срце због свега што се догодило.
"Не желим да у нашој земљи за сваки велики догађај будемо забринути да ли ће се овако нешто догодити", поручио је Квинтон Лукас.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.