Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 17:31

Почасна паљба поводом Дана државности у Београду, Новом Саду и Нишу

Са Kалемегданске, Петроварадинске и Нишке тврђаве у 16 часова је испаљена почасна артиљеријска паљба Гарде Војске Србије, поводом обележавања Дана државности.
Почасна паљба је извршена са 10 плотуна из шест артиљеријских оружја.

Упоредо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са почасном паљбом, уприличен је и дефиле пловила Речне флотиле у Београду, на пловидбеној рути од Савског језера до Панчевачког моста и Новом Саду од Жежељевог моста до моста Слободе, а грађане су традиционалним рубним поздравом поздравиле посаде командних, помоћних, вишенаменских, патролних и десантних бродова.
Поводом празника, за грађане Србије данас је изведен и летачки програм ваздухоплова Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије изнад градова у Републици Србији.

Прелет над Београдом, Младеновцем, Крагујевцем, Крушевцем, Нишом, Јагодином, Пожаревцем, Смедеревом, Панчевом и Новим Садом извршили су авиони „МиГ 29“ и „CASA C-295“, а хеликоптере Х-145 и Ми-35 су на небу изнад својих градова могли да виде становници Краљева, Чачка, Ваљева, Горњег Милановца, Крушевца и Ниша.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.