Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 16:18

Ухапшен мушкарац због сумње да је упућивао претеће позиве америчким безбедносним службама

Полиција је у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал ухапсила двадесетогодишњег мушкарца осумњиченог да је у више наврата упућивао претеће позиве америчким безбедносним службама. 
Полицијски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << службеници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал на основу наредбе Вишег суда у Београду, извршили су претрес стана и других просторија двадесетогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је у више наврата, током 2023. и 2024. године, путем сервиса VoIP (Voice over Internet Protocol) упућивао претеће позиве америчким безбедносним службама, саопштено је из МУП-а. 
Увидом у рачунаре и рачунарску опрему које осумњичени користи пронађени су докази о извршењу овог дела.
Осумњичени је, уз извештај, приведен надлежном тужилaштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.