Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 09:39

Карлсон се преко Београда враћа у САД – хоће ли ЕУ увести санкције америчком новинару због интервјуа с Путином

Интервју познатог америчког новинара Такера Карлсона са Владимиром Путином биће доступан од 18 часова по источноамеричком, што је поноћ по средњоевропском времену. Карлсон, који је у Москви интервјуисао руског председника Владимира Путина, отпутовао је из Русије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << летом преко Београда. Због интервјуа са Путином, Европска унија би могла да уведе санкције Карлсону, објавио је Њузвик. Амерички милијардер Илон Маск уверен је да би то била увреда за америчку јавност.
Бивши водитељ Фокс њуза Такер Карлсон у објави на друштвеној мрежи Инстаграм навео је да ће интервју са Владимиром Путином бити објављен у 18 сати по источноамеричком времену, што је поноћ по средњоевропском. 

Руска агенција РИА Новости јавила је да је Карлсон са аеродрома Шереметјево напустио Русију, авионом на линији Москва–Београд, a на друштвеним мрежама појавиле су се фотографије Карлсона у авиону.

Кремљ је претходно потврдио да је Карлсон интервјуисао Путина, оценивши да има став који се разликује од осталих. "Ни на који начин није проруски, није проукрајински, већ је пре проамерички", навео је Кремљ.
Такер Карлсон је најавио да ће интервју са Путином поставити на своју веб-страницу, као и Илон Маск, нецензурисано, на друштвену мрежу Икс.
Амерички новинар сматра да грађани САД имају право да знају и руски поглед на рат у Украјини.
Разговор Карлсона са Путином је уједно и први интервју руског председника са западним новинаром од почетка рата.
Могуће и санкције Посета Карлсона Русији наишла је на оштре критике великог броја америчких медија и појединих политичара. Због интервјуа са Путином, Европска унија би могла да уведе санкције Карлсону, објавио је Њузвик.
Тим поводом огласио се и амерички милијардер Илон Маск, који је поручио да би увођење санкција ЕУ представљало увреду за америчку јавност.
"Можемо да се слажемо или не са Такером, али он је велики амерички новинар и такав поступак би у великој мери увредио америчку јавност", навео је Маск .

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.