Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 11:16

Седам јапанских мудрости за просветљење: Како променити живот и досегнути унутрашњи мир

Јапанци су познати по својој дисциплини и методичном приступу животу, прожетом древном филозофијом земље. Фото: Pexels/ENgin Akyurt Када је у питању лични развој, јапанска култура нуди низ моћних техника које могу обогатити ваш живот.
Ikigai Пронађите сврху у животу. Имајте разлог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због којег се свако јутро будите. Идентификујте ствари које хране вашу страст, снагу и основне животне потребе.
Kaizen Настојте стално напредовати у свим аспектима живота. Мале, постепене промене временом стварају значајне резултате.
Gaman Сачувајте достојанство у тешким тренуцима. Покажите емотивну зрелост и самоконтролу чак и када је ситуација изузетно изазовна. Будите стрпљиви, издржљиви и јасни.
Shikata ga nai Разумите и прихватите ствари на које не можете утицати. Фокусирајте се на оно што можете променити и на оно што је ваша одговорност.
Wabi-sabi Пронађите мир и када ствари нису идеалне. У животу нема савршенства, па тако ни у вама. Пронађите задовољство у несавршености, чинећи живот јединственим.
Oubaitori Не упоређујте се са другима. Сви имају свој јединствени пут и ритам развоја. Фокусирајте се на лични раст уместо да се упоређујете или такмичите са другима.
Shu-Ha-Ri Shu – Научите основе од свог учитеља, имитирајте их ако је то корисно.
Ha – Почните експериментисати и наставите учити од учитеља, интегришући све у пракси.
Ri – Импровизујте, иновирајте и примењујте своје знање у свим животним ситуацијама.
Evo čiji geni su ključni u tome da li će deca biti pametna!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Седам јапанских мудрости за просветљење: Како променити живот и досегнути унутрашњи мир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.