Izvor: RTS, 07.Feb.2024, 10:22

Талас напада широм Украјине – експлозије у градовима, Борељ у склоништу у Кијеву, Пољска подигла авионе

Рат у Украјини – 714. дан. Руске снаге извеле су ракетне нападе широм Украјине, експлозије одјекују градовима, док су делови Кијева остали без струје, саопштавају украјински званичници. Председник Украјине Володимир Зеленски тврди да су најмање три особе страдале. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Високи представник ЕУ Жозеп Борељ, који борави у Украјини, саопштио је да је јутро дочекао у кијевском склоништу. Пољска, након напада, подигла је авионе.
Рат у Украјини ушао је у 714. дан. Општа мобилизација у Украјини и ванредно стање продужени су одлуком Врховне раде до 13. маја.
Председник Украјине Володимир Зеленски потписао је декрет о формирању посебног одреда Оружаних снага Украјине који ће бити посвећен дроновима.
Турска компанија "Бајкар" почела је изградњу фабрике у близини Kијева која ће запошљавати око 500 људи и производити своје моделе дронова, рекао је извршни директор те компаније Халук Бајрактар.
ЕУ планира да отпочне исплате у марту у оквиру политичког споразума о додели 50 милијарди евра Украјини, објавила је на друштвеној мрежи Х (Твитер) председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.
Кремљ оптужио Украјину за "монструозни терористички напад" на Лисичанск у Луганску у којем је погинуло 28 људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.