Izvor: RTS, 06.Feb.2024, 17:00

Нишка полиција истражује напад на девојчицу

Нишка полиција потврдила је да је 24. јануара пријављен инцидент у коме је ученица седмог разреда Основне школе "Цар Константин" нападнута на путу до школе. Полиција је по обављеним разговорима обавестила Више јавно тужилаштвo у Нишу.
У саопштењу, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у коме Основна школа "Цар Константин" најоштрије осуђује сваки вид насиља, наводи се да је школа у оквиру својих надлежности обавила разговоре са ученицама и њиховим родитељима, сповела анонимну анкету међу ученицима и успоставила сарадњу са полицијским службеницима с обзиром на то да се инцидент догодио ван школе.
Школа је потврдила и да су родитељи нападнуте девојчице раније поднели пријаву и да је тој ученици пружена подршка по прописаним законским мерама, а да је ученица која је вршила насиље била под појачаним васпитним активностима и да јој је изречена казнена мера укор одељенског већа.
Основна школа "Цар Константин" позива родитеље на сарадњу и апелује да обавезно пријаве сваку сумњу или претњу насиљем.
Јавност је за инцидент сазнала када је на Фејсбук профилу то објавио заменик председника Скупштине града Игор Новаковић који је челник нишких социјалиста.
Како РТС сазнаје, нападнута девојчица је у међувремену прешла у другу школу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.