Izvor: RTS, 01.Feb.2024, 17:33

Српска листа са Ховенијером због укидања динара

Представници Српске листе предвођени њеним председником Златаном Елеком састали су се са амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером, с којим су разговарали о последњим одлукама Приштине које директно утичу на "останак и опстанак нашег народа" на КиМ. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Српска листа је саопштила да су се њени представници састали са америчким амбасадором у Приштини Џефријем Ховенијером.
"На састанку су представници Српске листе разговарали са амбасадором Ховенијером о проблемима српске заједнице на овим просторима, посебно у вези са последњим одлукама Приштине које директно утичу на останак и опстанак нашег народа", саопштила је Српска листа.
Џефри Ховенијер изразио је бојазан да би на северу Косова и Метохије могло да дође до нових тензија због одлуке косовске централне банке којом је забрањена употреба динара.
Он је навео да то питање "захтева више пажње и дијалога", додавши да су САД против нове уредбе без потпуне припреме, преноси Коха. 
Привремене приштинске институције активирале су данас уредбу о укидању динара на Косову и Метохији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.