Izvor: RTS, 30.Jan.2024, 06:59

Путин: Белорусија постала нуклеарна сила; Никифоров: Зеленски није сменио Залужног

Рат у Украјини – 706. дан. Руске снаге покушавају да пробију украјинску одбрану на више праваца, а најтежа ситуација је код Марјинке и Авдејевке. Украјинске снаге гађале су округ Доњецка, погинуле су три особе. Русија тврди да је заузела село у области Харкова, али >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Кијев то демантује.
Русија тврди да је преузела контролу над селом у области Харкова што Кијев демaнтује поручујући да то не одражава стање на терену.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је на састанку с председником Белорусије Александром Лукашенком у Санкт Петербургу да је Белорусија постала нуклеарна сила након што је изградила нуклеарну електрану.
Централна изборна комисија Русије регистровала је Путина као кандидата за председника Русије на изборима у марту 2024. године.
У украјинским медијима појавиле су се информације да је начелник Генералштаба Оружаних снага Украјине Валериј Залужни смењен.
Међутим, секретар Зеленског Серхиј Никифоров то демантује. "Председник Украјине Володимир Зеленски није сменио начелника генералштаба украјинске војске Валерија Залужног", рекао је Никифоров.
На питање Украјинске правде да ли је тачна информација која се појавила у појединим медијима да је смена договорена, Никифоров је одговорио одрично. "Залужни дефинитивно није смењен, председник га није отпустио", рекао је Никифоров.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.