Izvor: RTS, 22.Jan.2024, 13:20

Породиља из Врања пријавила гинекологе полицији

Породиља из Врања пријавила је полицији двоје гинеколога Здравственог центра у Врању због лошег третмана на порођају.
Према подацима из Основног јавног тужилаштва у Врању, Ј.С. је пријавила гинекологе Опште болнице, А.З. и А. Н. који су је 16. јануара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << породили, наводи да су поступали непрофесионално, да доктор није желео да је породи царским резом. Породиља истиче да су користили вакум, што је имало последице по новорођенче.
Основно јавно тужилаштво је наложило да се узме детаљна изјава од оштећене, утврди ко је од здравствених радника био присутан током порођаја, узме медицинска документација о порођају и да жена која се породила достави медицинску документацију након прегледа бебе код неуропсихијатра, по добијеном упуту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.