Izvor: RTS, 19.Jan.2024, 07:32

Вучић: Боравак у Давосу био је важан и успешан

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је завршио боравак у Давосу, где је присуствовао Светском економском форуму, који је, како је навео, био важан и успешан за Србију.
"Управо смо завршили тросатну вечеру коју су у част званица организовали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << председник Светског економског форума Борге Бренде и председник Глобалних послова у Голдман Саксу Џаред Коен. Тиме завршавамо и боравак у Давосу који је за Србију био и важан и успешан", написао је Вучић на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav".

Додао је да је искористио прилику да разговара са многим светским и европским лидерима, међу њима је био и британски министар спољних послова Дејвид Камерон, "као и са званичницима најзначајнијих политичких и економских институција".
"Кући се враћамо са много добрих вести, планова и идеја. Неке од њих ћемо представити већ у суботу. Знам да наше људе интересује како ће Србија да напредује. А напредоваћемо и борићемо се заједно! Живела Србија", навео је Вучић.
Председник Александар Вучић рекао је јуче за РТС да је са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен у Давосу имао одличан разговор о свим важним питањима за нашу земљу. Што се тиче намере Приштине да укине платни промет са централном Србијом, рекао је да није већи оптимиста, јер зна "са ким имамо посла".
Поручио је и да Србија мора да пронађе нове обновљиве изворе енергије. У Давосу се, каже, мало говори о европским изборима, а кључна тема су избори у САД.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.