Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 07:06

Хути не одустају од напада на бродове у Аденском заливу; израелска војска спремна и за рат у Либану

Сукоб Израела и Хамаса - 104 дан. Пошиљка лекова за таоце које држи Хамас ушла је у Појас Газе. Хути су наставили дејства на бродове који се крећу Аденским заливом, док су их САД вратиле на листу терористичких организација. Вероватноћа рата у Либану већа него раније, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тврди израелски војни врх. У Гази су и даље отежане комуникацијске везе, а интернет не функционише већ седми дан.
У Појас Газе ушли су камиони који поред хуманитарне помоћи носе и лекове за израелске таоце које Хамас и даље држи у Гази. Високи званичник Хамаса рекао је да би за сваку кутију лека који се даје таоцима требало дати 1.000 палестинским цивилима.
Израелске снаге тврде да су убиле кључне људе Хамаса за контрашпијунажу и пет оперативаца. На окупираној Западној обали настављене су рације и хапшења.
Израелски војни врх тврди да док год Хамас не буде потпуно демонтиран у Израелу неће моћи мирно да се живи. Такође, тврде и да је рат у Либану све извеснији, због чега се израелска војска припрема и за тај сценарио.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.