У Давосу почиње годишњи Светски економски форум, учествује Вучић

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jan.2024, 09:28

У Давосу почиње годишњи Светски економски форум, учествује Вучић

Годишњи састанак Светског економског форума (СЕФ) у Давосу биће одржан од данас до 19. јануара и угостиће више од 100 представника држава, све главне међународне организације, 1.000 партнера СЕФ, као и лидере цивилног друштва, стручњаке, представнике младих, друштвене предузетнике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и новинске агенције. Фото: Танјуг/AP Photo/Markus Schreiber Кључне теме форума у Давосу су „Постизање безбедности и сарадње у подељеном свету“, „Стварање раста и радних места за нову еру“, „Вештачка интелигенција као покретачка снага за привреду и друштво“ и „Дугорочна стратегија за климу, природу и енергију“, наводи се на веб страници те организације.
На форуму учествује председник Србије Александар Вучић, пошто је сврстан међу тридесетак водећих светских политичара који ће бити на скупу.
Учесници скупа ће бити и премијер Кине Ли Ћијанг, државни секретар САД Ентони Блинкен, саветник САД за државну безбедност Џејк Саливен, француски председник Емануел Макрон, председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, премијери Белгије и Шпаније Александер Де Кро и Педро Санчез, као и председник Аргентине Хавијер Милеи.
Учествоваће и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адханом Гебрејесус, генерални секретар УН Антонио Гутереш, премијер Холандије Марк Руте, грчки премијер Киријакос Мицотакис и други.
Украјински председник Володимир Зеленски учествоваће путем видео-везе. Извршни директор Мајкрософта Сатја Надела ће, према програму форума, дискутовати у уторак са оснивачем Светског економског форума у Давосу Клаусом Швабом.
Учесницима Светског економског форума у Давосу ће се у четвртак обратити и извршни директор компаније за развој вештачке интелигенције Open AI, Сем Алтман, у оквиру дебате „Технологија у турбулентном свету“.
Vučić čestitao Frederiku X stupanje na presto Kraljevine Danske

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Давосу почиње годишњи Светски економски форум, учествује Вучић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.