Izvor: RTS, 13.Jan.2024, 07:02

Српска нова година на трговима, општине не штеде на хонорарима за наступе певача

У суботу увече поново на градским трговима, у ресторанима, код куће дочек Нове године по Јулијанском календару или, како више волимо да кажемо - Српске нове. За наступе певача на трговима неке локалне самоуправе баш нису штеделе - има ту и хонорара од више десетина >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << хиљада евра.
Последњи дан старе године у Краљеву је посвећен најмлађима, на Новогодишњој чаролији на главном градском тргу. Оне старије увече ће забављати Нада Топчагић, Акапулко бенд и трубачи.
"За све посетиоце група краљевачких привредника обезбедила је вола на ражњу, кувано вино и грејану ракију, биће весело, биће лепо", каже Игор Тешић из Туристичке организације Краљева.
У Врњачкој Бањи наступају ОК бенд и Лексингтон бенд.
"Сви гости који буду дошли моћи ће да понешто поједу, попију, купе неки сувенир и да заједно дочекамо Српску нову годину", каже Мина Станојевић из Туристичке организације Врњачке Бање.
Нишлије ће се окупити у парку Светог Саве где наступа Амадеус бенд.
"Битно нам је да баштинимо традицију и да и ове као и претходних година позовем наше суграђане да дођу у што већем броју, да не доносе пиротехнику", каже Небојша Коцић, председник ГО Медијана из Ниша.
Крагујевац и Зајечар су поносни на своју рокенрол традицију.
"Крагујевац као један од последњих бастиона рокенрола организује добре рок концерте. У 21 час група Мамурни људи, у 23 часа група Ван Гог, након тога ватромет", каже Небојша Јаковљевић, директор Дома омладине у Крагујевцу.
Зајечарце ће у новогодишњој ноћи освојити "Освајачи".
"Заиста се радујемо јер град Зајечар има дугу традицију рокенрола и наша Гитаријада је манифестација која доноси у овај град једну посебну енергију и ја сам сигурна да ће тако бити и ове Српске нове године", каже Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације Зајечар.
Чачански хотели су пуни јер на главном градском тргу наступа Горан Бреговић.
"Има организованих група из иностранства, пре свега, бугарских туриста који долазе за наше празнике специјално у Чачак и специјално и због концерта. Најављене су такође и велике групе из осталих градова у региону, највише из БиХ и Црне Горе", рекао је Војин Јаковљевић, директор Туристичке организације Чачка.
И док ће Чачак за Бреговићев наступ платити 44 хиљаде евра, ни Сурдулица не заостаје много, и за наступ Аце Пејовића плаћа 33 хиљаде.

"Дочек је предвиђен као и сви остали догађаји у буџету општине Сурдулица. Овога пута с обзиром да Роми славе свој дан и своју славу - Васуљицу, свако ромско домаћинство, којих је око хиљаду на територији општине, добило је по 3.000 динара као помоћ општине да би себи обезбедили пристојан дочек и прославу славе", каже Биљана Николић, директорка Туристичке организације Сурдулица.
У Београду као и пре две недеље концерт на Тргу Републике - у суботу Саша Матић и Теа Таировић.

"Очекујемо да нам се придружи што већи број Београђана иако је хладно, али ја памтим да је једне године за време манифестације у Улици отовреног срца било минус 12, па је опет улица била пуна. По старом српском обичају, ресторани организују дочек, већина их је у ужем градском језгру већ пуна", каже Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда. 
После дочека недеља је за одмор, па се у понедељак окупљамо на послу да се по три пута изљубимо, а онда - да радимо.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.