Izvor: RTS, 11.Jan.2024, 11:47

Вуковар, претучени малолетници пуштени на кућно лечење

Стање претучених малолетника, које је у суботу напала група старијих младића, припадника навијачке групе "Бед блу бојс", знатно боље и они су пуштени на кућно лечење изјавио је заменик градоначелника Вуковара Срђан Колар, председник Градског одбора СДСС. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"За сада је ухапшено пет младића, док је према нашим информацијама у нападу учествало њих седам-осам", рекао је Колар за Радио телевизију Републике Српске. Нагласио да се напад мора најстроже санкционисати.
"Ми желимо Вуковар у којем родитељи неће бити забринути када им дете изађе из куће и оде у школу или на било коју другу ваншколску активност", навео је Колар.
Родитељи повређених малолетника најавили су протест у Вуковару за суботу, а подржали су их лидер СДС С Милорад Пуповац и посланик Борис Милошевић.
Вуковарска полиција званично није саопштила националниост нападнутих малолетника, а медији преносе да је међу њима било и Срба и Хрвата.
Такође, полиција није потврдила да су нападачи припадници навијачке групе Бед блу бојс, као ни шта је био мотив њихове агресије.
Напад на малолетнике у Вуковару осудио је хрватски премијер Андреј Пленковић затраживши хитну идентификацију и санкционисање нападача.
Петорици до сада приведених, одређених је истражни затвор до 30 дана због опасности од утицаја на сведоке и понављања кривичног дела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.