Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 22:43

Беленцан: Више од хиљаду возача возило под дејством алкохола за празнике

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, пуковник Златко Беленцан каже да је током новогодишњих празника, у протеклих пет дана, више од хиљаду возача затечено да управља моторним возилима под дејством алкохола.
Златко Беленцан за Танјуг >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << истиче да је, када је реч о саобраћајним прекршајима, алкохол и даље доминантан, али и да је чак 50 возача затечено да управља под дејством психоактивних супстанци.

"Да би ове бројке биле потпуне, потребно је да додам да је више од 300 возача задржано зато што је управљало под дејством алкохола или под дејством психоактивних супстанци или одбило да се подвргне алкотестирању или дрогатесту", рекао је Беленцан.
Истакао је да је, када је реч о стању безбедности саобраћаја, 2023. прошла са 56 мање погинулих у односу на 2022. годину, али да у полицији нису задовољни, јер су се определили да нема погинулих у саобраћајним несрећама или да се знатно смањи број саобраћајних незгода, као и да се ублаже последице саобраћајних незгода, односно смањи број оних који су погинули и оних који су задобили тешке телесне повреде.
"Ми смо предузели све мере да не дође до повећања броја саобраћајних незгода, али и поред нашег присуства и нашег апела да се у саобраћају учествује прописно, нажалост, пет погинулих ове године говори да поједини учесници у саобраћају још увек нису схватили да је безбедност у саобраћају управо у њиховим рукама", поручио је Беленцан.
Најавио је да ће саобраћајна полиција и даље спроводити појачану контролу на свим путним правцима, пре свега да би спречила извршење најтежих прекршаја, прекорачење брзине и управљање под дејством алкохола и психоактивних супстанци.
"Овом приликом апелујем на све учеснике у саобраћају да прописно и безбедно учествују у саобраћају, јер безбедност саобраћаја није само у рукама саобраћајне полиције, већ сваког учесника понаособ. Сачувајте свој живот и живот других учесника у саобраћају", нагласио је Беленцан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.