Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 08:49

Пуцњава у школи у Ајови, ученик убио једну, а ранио пет особа

Тинејџер наоружан сачмаром и пиштољем убио је једног ученика шестог разреда и ранио још пет особа, укључујући четворо ученика и једног запосленог, у средњој школи у Перију у америчкој држави Ајови, првог дана наставе у новој години, саопштиле су власти. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Истражитељи верују да је 17- годишњи нападач преминуо од прострeлне ране коју је сам себи нанео, преноси АП. Власти су навеле да је једна особа повређена у нападу у критичном стању, али нису саопштиле идентитет повређених.
Представници школског округа објавили су да је у нападу рањен директор школе Ден Марбургер.
Власти су идентификовале стрелца као Дилана Батлера, али нису навеле могући мотив напада. Два Батлерова пријатеља рекли су за АП да је он био тиха особа која је годинама била малтретирана.
Истражитељи су саопштили да је Батлер имао и импровизовану експлозивну направу. Непосредно пре пуцњаве је на ТикТок-у објавио фотографију из купатила средње школе Пери, рекао је званичник. 
Фотографија је била под насловом "сада чекамо", праћена песмом "Залутали метак" немачког бенда КМФДМ.  Истражитељи су пронашли и друге фотографије које је Батлер објавио, а на којима се види како позира са ватреним оружјем, рекао је неименовани званичник за АП.
Полиција је саопштила да се пуцњава догодила пре почетка часова, због чега није било много ученика и наставника у школи.   
Стотине људи окупило се у четвртак увече на молитвеном бдењу уз свеће у парку где су се неколико сати раније ученици окупили са члановима породицама. 
У објави на Фејсбук страници средње школе наводи се да ће она данас бити затворена.
Пери, град са око 7.900 становника, налази се 64 километра северозападно од Демојна, главног града Ајове, а средњу школу у Перију похађа 1.785 ученика.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.