Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 01:05

Приштина усвојила одлуку о уклањању налепница за возила са српским таблицама

Влада у Приштини усвојила је Одлуку којом је одобрила престанак режима постављања стикера на аутомобиле са српским регистарским таблицама.
Одлука која је донета на електронској седници ступа на снагу даном објављивања у Службеном листу.
Претходно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Влада Србије 25. децембра прошле године, донела одлуку да се од 1. јануара ове године омогући слобода кретања свим возилима са Косова и Метохије.
Како је раније објаснио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић омогућавање учешћа у саобраћају на путевима свих возила која су регистрована од стране привремених институција самоуправе у Приштини врши се искључиво из практичних разлога, ради олакшавања положаја појединаца и омогућавања њихове слободе кретања.
Истакао је да та одлука не може да се тумачи као признавање једнострано проглашене независности такозваног Косова, не прејудицира одређивање коначног статуса и да не може да се тумачи као пристанак Београда на одступање од права гарантованих Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.