Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 17:20

Петлочаној породици неопходна помоћ за обнову куће изгореле уочи Нове године

29. децембра прошле године, петочланој породици Зарин из Смедерева, изгорео је део куће. Пожар је захватио кров, који је поптуно уништен, а сама кућа је неусловна и небезбедна за живот јер је натопљена водом након гашења пожара. Материјална штета је велика. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Узрок пожара, који је најпре избио у комшијином помоћном објекту је највероватније неисправна сијалица. Новица је успео да спаси животиње из објекта, који је заједно са стварима у њему, потпуно изгорео.

„Било опасно, када сам ја дошао, била је ватра 10 метара овде, највише је ту било, када су видели кров, одмах су отишли против пожарци са оне стране и једна је остала овде. То ми је највише криво за комшијину кућу, и ова би замало да нису стигли, и ова би, Нешина", прича Новица Пржић из Смедерева.
Ватра је врло брзо захватила и породичну кућу Зарина. 15 минута су немоћно посматрали како им ватра уништава дом. На сву срећу, повређених није било.
„Петак је био, пред Нову годину, деца и ја нисмо били код куће, били смо код маме, супруг је био у кући, спавао је. Комшија, први до нас, је позвао и рекао да нам гори кућа, нисам знала у том тренутку о чему се ради, да је од комшије пожар, да је захватио и нашу кућу, само сам рекла комшији да уђе унутра, пошто су врата од куће била отворена и да буди супруга да изађе да се не би угушио или запалио", каже Јована Зарин.
Електричне инсталације су оштећене, па тренутно нема струје, а сама кућа, није условна за боравак јер се низ зидове слива вода, која је натопила намештај и под.
„Не знам од инсталација и апарата шта све ради, то не смемо ништа да дирамо јер је све поплављено, с обзиром да је и цев од воде пукла и да нам је полава доле у кућу у приземљу, где ми јесмо, јер се то количина воде од ватрогасаца сливала низ зидове, то је кућа напијена са водом", прича Јована Зарин.
Петочлана породица је пронашла привремени смештај, а како би се што пре окупила у свом дому, потребан им је сваки вид помоћи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.