Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 17:18

Нови аранжман чувене пресме стиже из Пирота

Једна од најчешће обрађиваних композиција је чувена песма „Бела ћао“. Брас бенд из Пирота „Сложна браћа“ спојио је дуваче и гудаче и направио још једну верзију популарне песме.
На железничком колосеку и у амбијенту који враћа точак а важне историјске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << моменте, одсвирана је филмска прича. “Здраво лепа” или “Бела ћао”, је увек нови изазов, али и порука .
“Аранжман и музику урадио је композитор из Владичиног Хана, хармоникаш Драган Крстић, перкусије и бубањ сам радио ја, трубе је радио наш колега из оркестра Душан Ивковић. Радили смо га у околини Пирота, села Мали Суводол код Пирота и Пољска Ржана”, каже Милош Недељковић, перкусиониста и бубњар.
Овај оркестар, иако постоји тек годину дана, већ је имао запажене наступе на фестивлима.
“Имали смо изузетне успехе током минуле године, попут Нишвил џез фестивала, пре Нишвила били смо део програма Куманово фест, то је фестивал трубачких оркестара са простора Балкана”, каже Милош Недељковић, перкусиониста и бубњар.
Како то обично бива, популарност увек прво стекнете ван родног града, због тога су чланови оркестра „Сложна браћа“ одлучили да Пироћанцима подаре новогодишњи ужитак, тек да их подсете да су то добри момци из комшилука.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.