Izvor: RTS, 30.Dec.2023, 10:19

Акција "За наше три" обележила годину у Врању

Хуманитарна акција "За наше три" обележила је годину у Врању. Вишемесечна борба три Врањанке и целог града за прикупљање новца за лечење у иностранству. Снежана Станковић, Надица Стошић и Адријана Симеонова сада се опорављају.
Борбена и тешка - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тако 2023. годину описују Надица, Снежана, Адријана. Била је и успешна - јер све три сада су добро. Надица је средином године примила терапију у Русији.

"Тамо је било тешко, организам је преживео велики шок и све то кроз шта смо прошли, али ја сматрам да је вредело. Како се осећам сада, сигурна сам да је то одстрањено и да ја мултипла склерозу више немам у себи", каже Надица Стошић из Врања.
И Снежана се опоравља после недавне трансплатације бубрега у Белорусији. Три и по године је била на дијализи.
"Више не морам да планирам на бази тога да сам вечерас на дијализи, па онда данас нема ништа. Онда ћемо то оставити за сутра и све тако. То је једноставно био мукотрпан део мог живота," рекла је Снежана Станковић.
Адријана је имала малигни тумор на кичми.
"Адријана је, хвала богу, супер. Завршила је своје терапије у Атини, сад је тренутно у Скопљу, тамо тече процес рехабилитације," каже Адријанин брат Стефан Деспот Дамњановић.
Више десетина хуманитарних активности од фебруара до септембра организовао је Женски солидарни фронт, уз равноправно учешће многих удружења, појединаца, фирми, цркве, локалне самоуправе.
"Врање живи увек када су те неке акције солидарности, Врање се покрене, Врање се пробуди. Упале се они фењери у главама које је спомињао још и Бора, који сијају изнутра, јер ко не сија изнутра, тај не живи," напоменула је Милица Анђелковић Јовановић из Женског солидарног фронта из Врања.
Адријанин брат каже да су се сви заједно ујединили и направили један тим, мали круг не великих, већ огромних људи, и успели смо нешто што је на почетку било много далеко.
"Показали да смо хуман народ, да кад је тешко знамо да стегнемо мишиће и колико год да немамо, ми нађемо. И није се изгубила доброта и хуманост код људи, као што кажу. Бар овде код нас – на југу," истакла је Снежана Станковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.