Izvor: RTS, 25.Dec.2023, 14:53

Честитке за Божић по грегоријанском календару

Верници цркава који време рачунају по грегоријанском календару данас прослављају најрадоснији празник Божић, рођење Исуса Христа. Божићну честитку верницима упутио је заштитник грађана Зоран Пашалић и други званичници.
Римокатоличка црква >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и сви хришћани који време рачунају по грегоријанском календару данас славе Божић, најрадоснији празник којим се обележава рођење Исуса Христа.
Ноћас је и у Србији као и у земљама широм света служена света миса полноћка, коју је у Београду предводио београдски надбискуп Ладислав Немет и то у Катедрали Узнесења блажене девице Марије. 
Честитку верницима упутио је директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владимир Рогановић.
"Желим да радост Рођења Сина Божјег обасја све народе и људе добре воље, надахњујући нас да попут пастира у Витлејему увек славимо Бога, чинећи дела љубави, мира, сарадње и толеранције", навео је Рогановић у честитки, а саопштило је Министарство правде. 
Заштитник грађана Зоран Пашалић је у честитки поручио да, као друштво, треба да подсетимо свих оних универзалних вредности које нас као људе спајају. 
"У духу толеранције, солидарности, заједништва и прихватања различитости, као темељних вредности на којима се заснива и наше друштво, желим срећан Божић свим грађанима који овај најрадоснији хришћански празник прослављају по грегоријанском календару", навео је Пашалић у честитки.
Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов такође је упутио  честитку свим носиоцима црквених власти и верницима који Божић славе по грегоријанском календару.
"Божић, празник којим се слави рођење Господиново, и Божићни празници, код свих верника треба да увек и изнова доноси озрачје у којем господаре радост, добро, сусретљивост, мир, слога и солидарност", каже Жигманов у честитки. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.